Lentejas con verduras y lote asturiano

Lentejas con verduras y lote asturiano

Hey everyone, hope you are having an amazing day today. Today, we're going to prepare a special dish, Lentejas con verduras y lote asturiano. One of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Lentejas con verduras y lote asturiano is one of the most favored of recent trending foods in the world. It is easy, it's quick, it tastes yummy. It's appreciated by millions every day. They're nice and they look wonderful. Lentejas con verduras y lote asturiano is something which I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Lentejas con verduras y lote asturiano, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas con verduras y lote asturiano delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Lentejas con verduras y lote asturiano is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Lentejas con verduras y lote asturiano estimated approx 1 hora aprox..

To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook Lentejas con verduras y lote asturiano using 11 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve it.

De verduras con chorizo, morcilla y panceta

Ingredients and spices that need to be Get to make Lentejas con verduras y lote asturiano:

  1. 250 gr lentejas
  2. 2 patatas grandes
  3. 1 zanahoria
  4. 1 cebolla morada grande
  5. 1/2 cabeza ajos
  6. 1 puerro (200 gr)
  7. 1 pimiento verde
  8. 1 lata tomate natural triturado
  9. 1/2 chorizo, 1/2 morcilla, 1/2 panceta asturiana
  10. 1 cucharada pequeña pimentón dulce y 1/2 de pimentón picante
  11. AOVE, sal, azúcar

Instructions to make to make Lentejas con verduras y lote asturiano

  1. Picamos el ajo y cortamos el puerro, la cebolla y el pimiento a nuestro gusto. Cortamos a dados la patata y a rodajas la zanahoria. Lavamos las lentejas.
  2. Yo suelo en un cazo pequeño hervir unos diez minutos el chorizo, la morcilla y la panceta enteras para que no tenga tanta grasa. Lavamos y reservamos.
  3. Mientras tanto, en una cazuela grande, echamos un chorro generoso de aceite de oliva que cubra bien la base. Freímos primero el ajo hasta que cambie de color; después incorporamos el resto de la verdura. Ponemos sal al gusto y freímos a fuego medio-alto hasta que el pimiento comience a ablandarse y el puerro y la cebolla estén pochaditas.
  4. Bajamos a fuego medio e incorporamos el pimentón (dulce y picante).Damos unas vueltas y dejamos un par de minutos.
  5. Echamos el tomate, más una cucharada pequeña rasa de azúcar y media de sal. Mezclamos y dejamos 5 minutos
  6. Incorporamos las patatas, la zanahoria, el chorizo, morcilla, panceta (enteros) y las lentejas. Lo mezclamos todo y dejamos unos minutos. Echamos agua hasta cubrir, ponemos el fuego fuerte y esperamos a que rompa a hervir.
  7. Una vez comienza a hervir, bajar a fuego medio y dejar que se haga unos 25 minutos. Vamos mirando de vez en cuando e incorporamos más agua si es necesario y dependiendo de si te gusta más o menos caldoso. Comprobamos que las lentejas, la patata y la zanahoria están hechas.
  8. Apagamos el fuego, recuperamos el chorizo, la morcilla y la panceta y cortamos a trozos al gusto. Volvemos a incorporarlo al guiso. Damos una vuelta y lo dejamos reposar unos 20 minutos. Listo!
  9. Otras posibilidades:
    - Se puede utilizar caldo en vez de agua, o mitad y mitad, o cubitos de caldo que se echarían a la misma vez que el pimentón, para darle más sabor
    - También se puede echar carne picada (unos 200 gr.) en vez del lote asturiano o además de él, para los que quieran añadir sus proteínas y buenas propiedades. Es una manera "transparente" de comer carne. Se echaría después de pochar las verduras
    - Una vez servido el plato, suelo añadir un poquito de vinagre y sal al gusto

As your experience and also self-confidence grows, you will locate that you have much more natural control over your diet and also adjust your diet to your individual preferences with time. Whether you wish to offer a recipe that uses less or more components or is a little bit basically spicy, you can make easy adjustments to accomplish this objective. To put it simply, start making your recipes in a timely manner. When it comes to fundamental cooking abilities for beginners you don't need to learn them yet only if you understand some basic food preparation techniques.

This isn't a complete overview to fast and easy lunch recipes however its good something to chew on. With any luck this will certainly obtain your innovative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family members without doing a lot of heavy meals on your journey.

So that is going to wrap this up for this special food Simple Way to Prepare Homemade Lentejas con verduras y lote asturiano. Thank you very much for reading. I'm confident you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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